به گزارش قدس آنلاین، زمان انتخاب رشته دانشگاهها فرارسیده است و مانند هر سال، معلمان و مشاوران تحصیلی در مدارس نقشی بی بدیل در راهنمایی دانش آموزان برای انتخاب رشته دانشگاهها دارند.
بنا بر آمارهای اعلام شده، تاکنون ۷۳۴ پایگاه در سراسر کشور به منظور ارائه مشاورههای تخصصی ثبت شدهاند و ۱۷۰۰ نفر مشاور در این مراکز مشغول فعالیت هستند؛ در برخی از پایگاهها تنها یک مشاور حضور دارد و برخی از پایگاههای بزرگتر که مراجعین بیشتری دارند تا ۶ مشاور هم آماده راهنمایی دانش آموزان هستند؛ به طور میانگین در هر پایگاه سه مشاور مشغول خدمت هستند.
آیا مراکز مشاوره کاملاً دولتی است؟
مراکز مشاوره انتخاب رشته دانشگاه با حمایت وزارت آموزش و پرورش و با شرکت بسیاری از مشاوران و معلمان راه اندازی شده است؛ با این حال این بدان معنی نیست که خدمات مشاوره در این مراکز رایگان و دولتی باشد. این پایگاهها به صورت خودگردان اداره میشوند بنابراین بابت خدمات مشاوره خود هزینهای دریافت میکنند. با این حال در مقایسه با مراکز مشاوره تحصیلی خصوصی که گاهی کیفیت مناسبی هم ندارند؛ مبلغ این خدمات بسیار پایین است.
بر اساس شیوهنامه اجرایی ارسالی دبیرخانه کشوری میزان تعرفه دریافتی بابت ارائه خدمات مشاورهای به شرح زیر است:
- در مناطق محروم و کوچک ۱۰۰ هزار تومان
- در سایر مناطق برخوردار ۲۰۰ هزار تومان
- در مراکز استان ۳۰۰ هزار تومان
- در کلانشهرها ۴۰۰ هزار تومان
بر اساس این دستورالعمل خانواده شهدا و افراد تحت پوشش کمیته امداد از ۵۰ درصد تخفیف در تعرفهها برخوردار خواهند بود و از محل این درآمدها حق الزحمه مشاوران و عوامل اجرایی پایگاه پرداخت خواهد شد.
استان تهران با ۵۳ پایگاه انتخاب رشته و استان فارس با ۵۲ پایگاه فعال بیشترین پایگاهها را در کشور دارند.
توصیههای مشاوران انتخاب رشته به دانش آموزان
انتخاب رشته تا روز ۲۲ مرداد ادامه دارد؛ اما مطابق سنوات گذشته انتظار میرود ۲ روز تمدید شود. اولین توصیه مشاوران انتخاب رشته به دانش آموزان این است که داوطلبان و دانش آموزان انتخاب رشته را به روز آخر موکول نکنند. اگر قصد حضور در مراکز انتخاب رشته را هم دارید؛ به جز روزهای تاسوعا و عاشورا که اکثریت مراکز انتخاب رشته تعطیل هستند؛ میتوانید از روز سه شنبه ۱۷ مرداد هر روزه (حتی روزهای جمعه) از خدمات انتخاب رشته این مراکز استفاده کنید.
به دانش آموزان توصیه میشود به همراه پدر و مادر در محل انتخاب رشته حاضر شوند. همچنین داوطلبان لازم است پیش از مراجعه به نزد مشاور دفترچه راهنمای انتخاب رشته را با توجه به گروه آزمایشی خود از سایت سازمان سنجش دانلود کرده و آنرا خوب مطالعه کنند. سوالات و علاقهمندیهای خود را یادداشت کرده و آنها را با مشاوران در میان بگذارند.
امسال ورود نرم افزارهای شرکتهای خصوصی به پایگاهها ممنوع شده است و به جای آن از نرم افزار آنلاین سایت سازمان سنجش که دارای دقت و امنیت بیشتری است استفاده میشود؛ بنا بر گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش مبلغ خرید اعتبار این نرم افزار ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان است که به حساب خزانه دولت واریز میشود.
به دانش آموزان و خانوادههای آنان توصیه میشود فریب تبلیغات مؤسسات آزاد و خصوصی را نخوردند که این روزها با وعده و وعیدهای دروغین و با اخذ مبالغ میلیونی به فکر سوءاستفاده مالی و اخاذی هستند. دانش آموزان و خانوادههای آنان در نظر داشته باشند که ملاک انتخاب رشته رتبه داوطلب است و پرداخت وجه زیاد ضامن موفقیت دانش آموز در انتخاب رشته نیست.
از سوی دیگر دانشآموزان مراقب باشند تا شماره داوطلبی و شماره پرونده خود را در اختیار اشخاص دیگر، کافی نتها و مؤسسات آزاد قرار ندهند و فقط به پایگاههای انتخاب رشته آموزش و پرورش اعتماد کنند.
مزایای قبولی در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی
وزارت آموزش و پرورش از داوطلبان رتبههای برتر رشتههای انسانی، ریاضی و تجربی دعوت کرده است تا در انتخابهایشان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی را فراموش نکنند و در ردیفهای اولیه فرم انتخاب رشته ۱۵۰ تایی خود نام این دو دانشگاه را قرار دهند تا چهار سال دیگر خیالشان بابت استخدام رسمی راحت باشد و از ابتدای تحصیل دارای حقوق ماهانه و بیمه شوند.
منبع: مهر
نظر شما